Színmű

„Úgy szólt a zene, hogy Pestről jött egy gyönyörű, fiatal tanítónő. A falu egész úgynevezett „intelligenciája” rárohant, meg akarta kapni. Szabad prédának nézték, akit senki se véd meg. Jegyző, bíró, orvos, minden nadrágos a saját ágyába szerette volna fektetni, de főleg a parasztnábob. A kis tanítónő erős volt, jól állt a lábán. Belerúgott a tolakodókba, de a végén a sok harc felemésztette. Vette a sátorfáját, és eltűnt az élet nagyon bonyolult forgatagában.” (Az író fiának jegyzete A tanítónőhöz)

Közvetítés időpontja: 2021. március 25. 19:00
beavató kamarakoncert

Aligha van jobb, kedvesebb és élvezetesebb hétvégi családi program egy jó kis kakaókoncertnél. Kell hozzá néhány elkötelezett zenész (nagyrészt maguk is anyukák-apukák), meleg kakaó, foszlós kalács. És zene, minden mennyiségben.

A Miskolci Nemzeti Színház Zenekara a járványhelyzet ellenére folytatja hétvégi beavató kamarakoncert-sorozatát! Minden hónapban egy rögzített Kakaókoncerttel kedveskednek gyermeknek és szülőnek, nagyszülőnek, esteleg nagynéninek, akik szívesen ülnek le velük együtt a képernyő elé.

Közvetítés időpontja: 2021. március 27. 15:00