Kedves Látogató!
Köszöntjük a Miskolci Nemzeti Színház online előadásainak weboldalán, ahol élő és rögzített előadásainkat közvetítjük adott időpontban. Jegyvásárlás után az e-mailben kapott jeggyel léphet be a virtuális „nézőtérre.”  Az online előadást, akár egy élő színházi előadást, csak a megadott időben, folyamatában, megállítás és visszatekerés nélkül követheti. Amennyiben a közvetítés alatt elhagyja a nézőteret, visszalépéskor nincs lehetőség a megszakítás időpontjához visszatérni.

 

1. ELŐADÁS KIVÁLASZTÁSA

Tovább

2. JEGYRENDELÉS ÉS FIZETÉS

Tovább

3. BELÉPÉS A VIRTUÁLIS NÉZŐTÉRRE

Tovább

1. Előadás kiválasztása

Az előadás kiválasztása az első lépés az online közvetítés megtekintéséhez. A kiválasztást a főoldalon az előadások menüpont alatt vagy a főoldalon található listában tehetik meg a feltüntetett gombok segítségével.

Előadásonként a jegyek korlátozott számban érhetők el, ezért érdemes azt mielőbb megrendelni az előadás kiválasztása után.

2. Jegyrendelés és fizetés

A kiválasztás során a "JEGYVÁSÁRLÁS" gombbal juthat el a megrendelő felülethez. Nincs szükség regisztrációra, néhány kötelező információ egyszerű kitöltése után a "FIZETÉS" gombbal a bankkártyás fizetési oldalra jut.

Amit a Jegyvásárlás oldalról tudni kell:

"FIZETÉS" gombbal átirányítjuk a bankkártyás fizetési oldalára, ahol az online vásárlásoknál megszokott módon biztonságosan kifizetheti a megrendelt online jegyet. Kifizetés után az oldalunk megerősíti a tranzakciót és néhány percen belül a megrendelő űrlapon megadott e-mail címre kiküldjük a belépésre jogosító online jegyet, amellyel megnézheti a kiválasztott előadást. 

3. Belépés a virtuális nézőtérre

A virtuális nézőtér az a hely, ahol az előadást megnézheti. Ez egy védett terület, ami csak belépés és jegykezelés után érhető el – akár csak a való életben. A "BELÉPÉS" oldal bármikor meglátogatható (https://online.mnsz.hu/enter vagy a főmenüben a "NÉZŐTÉR" menüpontban), itt a jegy számát beírva ellenőrizheti jegye érvényességét, és az előadás kezdete előtt beléphet vele.

A belépő oldal megjegyzi az utoljára beírt jegy számát, így nem szükséges minden alkalommal azt rögzítenie. A virtuális nézőteret bármikor elhagyhatja és a közvetítés ideje alatt visszatérhet. (Az online előadást, akár egy élő színházi előadást, csak a megadott időben, folyamatában, megállítás és visszatekerés nélkül követheti. Amennyiben a közvetítés alatt elhagyja a nézőteret, visszalépéskor nincs lehetőség a megszakítás időpontjához visszatérni.)
A jegy ellenőrzési folyamata minden belépési alkalommal megtörténik. A „nézőteret” a rendszer 3 percenként ellenőrzi, a jegyhez tartozó kilépett nézők helyét felszabadítja. Egy jegyhez három hely tartozik a virtuális nézőtéren, vagyis egy Internetes IP címen belül három lejátszóeszköz egyidejű használata engedélyezett (pl. otthonán belül nézheti a mobilján, számítógépén es okos TV-jén, ha egy hálózaton belül vannak, és hálózati sávszélessége megengedi)

 

TECHNIKAI FELTÉTELEK

Tovább

JEGYKEZELÉS

Tovább

STREAM JOGOSULTSÁG

Tovább

Technikai feltételek

A Miskolci Nemzeti Színház streamelt előadásainak maximálisan elérhető minősége FULL HD (1920x1080 / 60 FPS / 6000/Kbps). Ezt a streamet stabilan biztosítjuk az otthoni és külföldi nézőink számára. A virtuális nézőtér lejátszófelületén a hálózati sebesség függvényében automatikusan állítja a lejátszás minőségét a rendszer (360-1080 sávban). Tehát minél jobb a hálózati sebesség, annál jobb videóminőséget állít be automatikusan a lejátszó. Ezt manuálisan felülbírálhatjuk, ha szükséges: ezt a lejátszó jobb alsó sarkában található minőségválasztó gomb segítségével teheti meg.
Gyengébb sebességű hálózat vagy régebbi lejátszóeszköz esetén javasoljuk, hogy lépjen ki a rendszerét terhelő alkalmazásokból, illetve sok esetben a lejátszóeszköz újraindítása is segíthet.

 

LEJÁTSZÓ HÁLÓZAT

LEJÁTSZÓ ESZKÖZÖK

JEGYKEZELÉS

A virtuális nézőtér jegykezelés után látogatható, ahol a rendszer megvizsgálja a jegy érvényességét (írja be a jegy számát, például: MNSZ-123-456-789 és kattintson a belépés gombra). Ha érvényes a jegye, a közvetítés ideje alatt beléphet a nézőtérre. A jegyellenőrzés során az alábbi információkkal, hibaüzenetekkel találkozhat:

Stream jogosultság

A stream-elt (online közvetített) előadásaink alatt csak az tartózkodhat a virtuális nézőtéren, aki az online előadásaink megtekintésére érvényes jeggyel rendelkezik.
A rendszer a jegy száma alapján ellenőrzi a jogosultságot mielőtt belépteti. Egy megvásárolt jegynek két jogosultsági paramétere van, amely lekérdezhető a belépő oldalon (H:x - E:x).