Nagyszínház

A neobarokk stílusú Nagyszínházban teltház esetén közel 700 néző foglal helyet. Ez a klasszikus előadások színtere: opera, operett, musical, klasszikus színmű, vígjáték látható ezen a játszóhelyen. A színpadon grandiózus díszletek és látványos jelmezek kapnak helyet egy-egy előadásban. A billenthető gyűrűs és tárcsás forgószínpad Közép-Európában egyedülálló, ez a technikai adottság számos izgalmas színpadképre ad lehetőséget a mozgalmas nagyszínpadi produkciókban. Kabaré, Chicago, Bál a Savoyban, Hegedűs a háztetőn, Don Carlos, Három nővér, Szerelmes Shakespeare – hogy csak néhány emlékezetes címet említsünk az elmúlt évek nagyszínházi előadásaiból.

Kamaraszínház

A Déryné utcáról nyíló Kamaraszínház ad otthont a művészszínházi előadásoknak, amelyek a mai kor problémáira reflektálnak. Emellett a mesejátékok és táncelőadások kapnak itt helyet. Teltház esetén 300 néző élvezheti az olyan nagysikerű produkciókat, mint a Kivilágos kivirradtig, A Feketeszárú cseresznye, az Édes Anna vagy a Francia rúdugrás. A világhírű irodalmi művekből táncadaptációt készítő Miskolci Balett társulatának előadásában olyan klasszikusok kerültek a kamaraszínházi színpadra, mint a Casablanca, az Álom luxuskivitelben vagy az Üvöltő szelek. A Félőlény, A legkisebb boszorkány és a Hamupipőke pedig a gyermekközönség szívébe lopta be magát.

Játékszín

Legkisebb játszóhelyiségünk, a Játékszín igazán különleges helyszín. A nézőtér változtatható, így a rendezőknek és a művészeknek van lehetősége játszani a térrel. A Játékszín – épp a variálhatóság miatt – 80 és 100 fő közötti néző befogadására alkalmas. A stúdiótér bensőséges hangulatot teremt, ahol a színészek minden rezdülését nyomon követheti a néző. A kísérletező-színházi előadások mellett kortárs darabok és táncelőadások is láthatók itt. Olyan közönségkedvenceknek adott helyet a Játékszín, mint a Nem félünk a farkastól, A vadkacsa, az Elza-trilógia vagy a Julie kisasszony.